sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Marjaisat Siideri-kuppikakut

kuppikakut 069

Sain hauskan Rekorderlig Metsämarja-siideri leivontahaasteen, johon lähdin innoissani mukaan. Tehtävänä oli luoda uusi kuppikakku-resepti Regorderlig Metsämarja-siiderin inspiroimana. Leivontahaaste kuulosti sen verran hauskalta, että lähdin ihan mielenkiinnosta mukaan. Mietin, että voiko tosiaan siideriä käyttää leivonnassa ja miltähän sellanen mahtaa maistua? No, lopputulos oli kuitenkin kokeilemisen arvoinen, eli yllättävän hyvää! 

Halusin kuppikakuistani tuon kyseisen siiderin innoittamana kesäisen marjaisia, niin ulkonäöltään kuin maultaankin. Käytin molemmissa, sekä taikinassa että kuorrutteessa siideriä ja lisänä on myös tuoreita- sekä pakastettuja marjoja tuomassa lisää sitä ihanaa kesäisen marjaisaa makua. Taikinan valmistusvaiheessa jo totesin itelleni, että jes, nää ei voi muuta kuin onnistua, taikina maistui aivan ihanalta!

Koristukset ovat aika simppelit, mutta mun mielestä tällaiset kesäiset kuppikakut eivät marjojen lisäksi juuri mitään muuta turhia koristuksia kaipaa, ovat niin raikkaan ja herkullisen näköisiä ihan tämmösinäänkin. Kokeilin aluksi vielä sulatetulla valkosuklaalla tehä semmosia koristeraitoja tuohon päälle, mutta kyllä nää oli vaan paremman näköisiä ilman turhaa hifistelyä. Valkosuklaalla tuunaaminen vois sopia näihin paremmin joitakin hienompia juhlia varten, mutta mää halusin näistä semmosia rennon raikkaita ja kepeitä, kuten ihaniin kesäpäiviin ja -iltoihin sopiviksi, piknikeille, kesäjuhliin..

Mielestäni tämä resepti oli oikein onnistunut, kuppikakuissa on ihana metsämarjainen, pirskahteleva maku ja marjat taikinassa tuovat kivasti sitä raikkautta. Siideri antaa kivan pirskahtelevan säväyksen, mutta ei maistu liian voimakkaasti. Tajusin sitten jälkeenpäin vielä kokeilla tuota siideriä kostutukseen ja sekin toimi vallanmainiosti! 

kuppikakut 071
kuppikakut 094

Marjaisat Siideri-kuppikakut (noin 24kpl)

Taikina:
200g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
3 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2dl Rekorderlig Metsämarja-siideriä
pakastevadelmia ja -mustikoita

Kuorrute:
130g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
noin 5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
noin kourallinen marjoja (mustikkaa, mansikkaa, karhunvatukoita)
1-2tl Rekorderlig Metsämarja-siideriä

Koristeluun:
Mansikoita, karhunvatukoita

Lämmitä uuni 175asteeseen ja laita valmiiksi muffini-uunivuokaan paperiset muffinivuuoka-alustat. Voit latoa vuokaalustat myös tavalliselle uunipellille, mutta paremmin paistuvat muodossaan tuollaisessa muffini-uunivuoassa. 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi (ainakin noin 10minuuttia). Lisää kananmunat yksitellen, jotta taikina ei juoksetu, aina jokaisen välissä kunnolla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää muutamassa erässä muna-sokeri-voi-vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja siideriä ja vatkaa aina kunnolla sekaisin. Kun kaikki ainekset on lisätty ja taikina on tasaisesti sekoitettu, niin lisää joukkoon haluamiasia marjoja ja kääntele varovaisesti sekaisin. 

munavoisokerivaahto
marjaisaisat kuppikakut
kuppikakut 050
Taikina näyttää ihan jäätelöltä, nam!

Nostele taikinasta nokareita lusikoiden avulla vuokiin, noin vähän yli puoleen väliin asti. Paista uunin 175asteessa noin 25minuuttia. Jäähdytä. Voit sillä välin valmistaa kuorrutteen.

Kuorrutetta varten soseuta noin kourallinen marjoja vaikka tehosekoittimessa, voit tässä vaiheessa lisätä siiderin joukkoon. Vatkaa hetken aikaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa erikseen omissa kulhoissaan, jotta niistä rakenne vähän rikkoutuu ja pehmittyy, näin ne on helpompi sitten vatkata keskenään. Kun olet sekoittanut voin ja tuorejuuston keskenään, lisää tomusokeria joukkoon vähitellen ja vatkaa kunnolla tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon soseutetut marjat/siideri ja sekoita. Tomusokeria voi lisätä/vähentää sen mukaan, kunnes se on tarpeeksi jämäkkää, niin että sitä pystyy pursottamaan. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään (noin puoli tuntia riittäneen), niin se on helpompi pursottaa. Pursota kuppikakut ja koristele marjoilla.

Vinkit!

- Voit halutessasi vielä kostuttaa kuppikakut samalla siiderillä, niin saat niistä meheviä ja enemmän makua! Noin teelusikallinen riittäneen yhteen kuppikakkuun. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. 
- Kuorrutteen voit tehdä myös toisella pohjalla, jos et halua käyttää siinä voita, esim. kerma-tuorejuusto-yhdistelmällä. Näin ei myöskään tarvitse käyttää niin paljon tomusokeria, kun taas tuo voi-tuorejuustokreemi imee hulluna sitä tomusokeria, jotta se jämäköityy, joten se on myös tosi makeata. 


kuppikakut 062
kuppikakut 098

Tässäpä teille olis ihanan pirtsakka ja herkullinen; taatusti kokeilemisen arvoinen kuppikakku-resepti, vaikkapa tuleviin kesän juhliin! 


Miltä näyttää, maistuisko sulle?


6 kommenttia:

  1. Nam pakko ehkä kokeilla! :)
    xoxo

    VastaaPoista
  2. Oi nami näyttää niin hyviltä! :)<3

    VastaaPoista
  3. Voi miten syötävän söpöjä kuppikakkuja! :P

    VastaaPoista
  4. Eikös tuo alkoholi haihdu uunissa? Tää ois just etsimäni kuppikakkuresepti, mutta tarvitsisi olla lapsillekin sopivaa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...