keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tarjottavaa illanistujaisiin

Moikka! Viime lauantaina juhlittiin vähän mun 25-vuotis synttäreitä kavereiden kanssa ja oli niin kivaa taas päästä laittamaan tarjoiltavaa, jotakin ihan muuta kuin perus arkiruokaa. Mää rakastan laittaa ruokaa ja leipoa, ja musta on ihana järkätä juhlia, vaikka niiden järjestämisessä nousee hikikarpalot otsalle kun tulee aina ihan tajuton kiire. Kaiken pitää olla ihan tiptop ja ahmaisen yleensä aika isohkon palasen tarjoiluja tehtäväkseni, mutta kyllä se vaan useimmiten pieni vaivannäkö loppujenlopuksi kannattaa, kun vieraille maistuu ja kaikki on tyytyväisiä kun saa masut täyteen herkkuja. Nämäkin herkut saivat paljon peukkuja! Voin suositella lämpimästi kaikkea näistä tarjottaviksi erilaisiin juhliin ja illanistujaisiin. Tässä tulee reseptit! 

synttäritarjoilut 020

Värikäs couscous-salaatti

couscousia (minä keitin tähän noin 4-5dl)
salaattia, pinaattia
kirsikkatomaatteja lohkottuina
kurkkua pieniksi paloiksi leikattuna
oliiveja
fetajuustoa
granaattiomenaa
maissia

Couscousin maustoin erillisessä kulhossa suolalla, pippurilla, juustokuminalla, paprikajauheella, cayeannepippurilla, korianterilla ja limetin mehulla. Lisäsin joukkoon hieman myös öljyä.

Keitä couscous ja pakastemaissi ohjeiden mukaan. Mausta valmis couscous kulhossa. Pilko vihannekset ja sekoita kaikki ainekset keskenään. 


synttäritarjoilut 007

Tacomausteiset Kanarullat

tortillapohjia (minulla meni vähän reilu yksi pakettia isoja tortillapohjia)
noin 400g kanaa (pieniä suikaleita)
2pkt (400g) chilipaprika tms. tuorejuustoa
tomaattia pilkottuna
punaista paprikaa pilkottuna
vihersipulia (kevätsipuli) pilkottuna
pieni pussi juustoraastetta (en muista tarkkaa grammamäärää)
pinaattia
tacomausteseosta
suolaa
pippuria
coctailtikkuja

Paista kanasuikaleet pannulla kypsiksi ja mausta esim. suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa tuorejuustot, pilkotut paprikat, tomaatit ja vihersipuli. Lisää paistetut kanasuikaleet, juustoraaste ja mausteet (oman maun mukaan). Tarkista maku. 

Levitä valmista täytettä tortillapohjan päälle (noin 0,5-1cm paksuisesti), mutta jätä yläreunaan noin parin sentin tyhjä väli. Näin rulla on helpompi kääriä eikä täytteet pursuile aivan yli. Levitä vielä täytteen päälle kerros tuoretta pinaattia. Rullaa tiiviiksi rullaksi, jätä sauma kohta alaspäin ja leikkaa noin 1,5.2cm paksuisia paloja. Reunapalat voit napostella samalla omaan suuhusi. ;D Pistä coctailtikku rullasta läpi niin se pysyy paremmin kasassa ja on helpompi tarjoilla.


synttäritarjoilut 028

Tuliset kanalihapullat

lihapullat:
2pkt (800g) kanan jauhelihaa
noin 1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
suolaa 
pippuria
2 valkosipulinkynttä
0,5tl sipulijauhetta

tulinen kastike:
noin 2-2,4dl jotain tulista kastiketta (sori mää en nyt muista nimeltä mitä itse tässä kohtaa käytin, mutta se oli jotain tosi tulista, chilipepper-kastiketta, jossain pienehkössä lasipullossa, jotain vähän tabascon tyylistä!)
2-2,4 dl fariinisokeria
0,5 tl paprikajauhetta
1,3/4 tl suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa

koristeeksi:
persiljasilppua

Sekoita keskenään kulhossa (käsin luonnistuu helpoiten) kanajauheliha, korppujauhot, muna, valkosipuli ja mausteet tasaiseksi massaksi. Älä jää vaivaamaan liikaa, ettei pullista tuu kuivia! Sen verran vain, että ainekset sekoittuvat. Muotoile pieniä pulleroisia massasta ja paista uunissa noin 11-15minuuttia 250 asteessa tai kunnes ovat kokonaan kypsiä.

 Lisää kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta kuumassa lämpötilassa. Kun kastike on kiehahtanut, alenna lämpötilaa, niin että se jää hiljakseen "kytemään/hautumaan", noin 8-10min. Siirrä pois liedeltä ja anna jäähtyä. Kastike on aika paksua ja tahmeaa. Ja tulista!

Pyörittele lihapullia kastikkeessa coctailtikun avulla ja nosta tarjolle. Koristele persiljasilpulla.


synttäritarjoilut 035

Ja mites toi mun överisuklainen synttärikakku? Ehkä hienoin kakku ikinä! :D 

Suklaakakku

 (260g) vehnäjauhoja
(414g) sokeria
 (70g) kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 isoa kananmunaa
(240ml) piimää
 (240ml) öljyä
1 1/2 tl vaniljasokeria
(240ml) kiehuvaa vettä

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää munat, piimä, ja öljy kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kiehuvan kuuma vesi ja sekoita hyvin. Voit jakaa taikinan kolmeen eri osaan ja paistaa pohjat erikseen noin vähän reilu puoli tuntia 150asteisessa uunissa, tai paistaa kerralla koko kakun (niinkuin minä tein), jolloin paistoaika on pidempi. Mutta en nyt taas muista kuinka kauan pidin sitä uunissa.. :D Mutta oisko joku tunteroinen! Kokeile kypsää pohjaa hammastikulla, se on valmista kun tikussa on vain muutama pikkumurunen. Anna jäähtyä kunnolla. 

Täyte:
Nutellaa noin puolipurkkia
kermaa 4dl
puolikas purkki maitorahkaa
tomusokeria
liivatetta 3kpl

Suklaaganache
1:1
100g tummaasuklaata
100g vispikermaa

Valmista täyte, vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka ja tomusokeria. Sekoita joukkoon Nutellaa. Jos täyte jää löysäksi, niin hyydytä muutamalla liivatelehdelle (noin 3kpl riittänee). Mutta jos vaahto jää jämäkäksi, sitä ei tarvitse hyydyttää!

Leikkaa pohjat kolmeen osaan. Levitä täytettä pohjien väliin ja laita kakku jääkaappiin seuraavaan päivään. Irtopohjavuoan reuna on hyvä laittaa tueksi kakulle, niin pysyy varmana muodossaan, voit vielä laittaa tuorekelmua kakun päälle ja pienen painon siihen päälle, esim lautanen.

Kakun päälle levitin seuraavana päivänä suklaakermavaahdon (kermaa, hitusen maitorahkaa, tomusokeria ja kaakaojauhetta). Valmista suklaaganache kattilassa: lisää suklaa ja kerma kattilaan, lämmitä niin että suklaa sulaa kokonaan kerman joukkoon. Anna hieman jäähtyä ja kaada sitten kakun päälle. (saa valua reunoja pitkin) Koristele runsaasti suklaapatukoilla, suklaamunilla ja macaronseilla! Sitten vain herkuttelemaan. ;)

25wee_synttärit

Ainiin ja makeaa oli myös muutakin, niitä ihania pavlova-minikakkusia, jotka on superhelppoja valmistaa ja ne on aivan supersuperhyviä ja suussa sulavia, ne uppoo satavarmasti aina! Resepti täältä.

Nyt mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)

25 kommenttia:

  1. Voi että oon niin kade ku jaksat aina laitella kaikkia ihania ruokia! Ehkä sitä itsekkin joskus innostuu, kun on paremmat keittiötilat, rahaa, aikaa jne ':) Ja ei huhuh toi kakku on kyllä aivan unelmien täyttymys :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos Sonja!<3 :D Joo mullakin on kyllä ihan minikeittiö, mutta kyllä siellä saa kuitenkin kaikenlaista taiottua kun innostusta vaan riittää. ;D

      Poista
  2. OI NAM varsinkin nuo suolaiset:p nälkäisenä varsinkin mielellään söisi:-D

    VastaaPoista
  3. Vautsi noita herkkuja ja tuota kakkua. Saa ihan veen kielelle. :p oot kyllä semmonen taituri nuitten kokkailujen kanssa. :)

    VastaaPoista
  4. Siis nam mitä herkkuja! Nää sun reseptit on muutenkin tosi kivoja aina ja yli puolet on mulla kokeilussa! Viikonloppuna kokeilen sitä herkullista kanapiirakkaa, nam<3

    VastaaPoista
  5. Siis vitsit haluaisin olla vieraana sun juhlissa! Ihan mielettömiä herkkuja :)

    VastaaPoista
  6. Eikä kuinka hyvältä näyttää!! :) Toi salaatti menee varmasti kokeiluun täällä! :)

    VastaaPoista
  7. Mahtavaa, tää tuli niin hyvään saumaan kun oon pähkäilly mitä tarjoaisin omilla kaksvitosilla! :)

    VastaaPoista
  8. Voitko tehdä tilauksesta tommosen kakun, aivan mahtava?! :D Itsellä ei ikinä onnistuisi hih

    VastaaPoista
  9. Tykkään tosi paljon resepteistäsi. Makeita reseptejä voisit julkaista enemmänkin:)

    VastaaPoista
  10. Vau! Oon kateellinen sun kavereille ku ne saa syödäkseen noita herkkuja! :D ehkä täytyis itekki pitää joskus jotkut isommat pippalot, sillä tykkään kans tehdä kaikkia tarjottavia! Tosin ne ei tunnu onnistuvan yhtä hyvin ku sulla :D harmi vaan ku leipomiseen, etenki jos tekee paljon kaikkea tarjottavaa, uppoo opiskelijalla aika iso lovi rahoista :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh,joo ei mun kaverit oo kyllä ikinä pistäneet pahakseen kun pääsevät syömään mun herkkuja :D se on kyllä totta,että kyllä niihin leipomuksiin saattaa upota jonkin verran rahaa :/ mutta kyllä sitä saa aikaseksi vaikka mitä herkkuja ihan pienelläkin budjetilla! ;)

      Poista
  11. Onko tuo ihana mekko samasta paikasta kun edellisen postauksen mekko? Love it! tuo musta vain sopisi itselle enemmän, enkä ainakaan viimeksi löytänyt kuin tuon vihertävän :<

    VastaaPoista
  12. Miksi kakussa on karkkia käärepapereineen? Kiva varmaan availla ihan suklaisia kääreitä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...