maanantai 11. tammikuuta 2016

Crispy potut

nahkahame 127

Meidän tyttöjen pikkujoulu-iltana kokkailin ensimmäistä kertaa tällaisia "rousti"-pottuja lohen kaveriksi, joiden reseptiin törmäsin Pinterestissä (sieltä löytyy kaikkea). Tämä osoittautuikin varsin hyväksi reseptiksi, potut oli aivan jymy-menestys meidän tyttöjen illassa, kaikki rakastu niihin! Mun oli aivan pakko tehdä näitä niin herkullisia pottuja itselleni vielä parin päivän uudestaankin, kun en voinut mitään muuta enää ajatella, ne on vaan niin hyviä! Nämä potut on maustettu tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla, ovat päältä ihanan rapeita ja sisältä pehmeän suussasulavia. Salaisuus piilee kanaliemessä, jossa potut ensin keitetään ja lopuksi vielä paistetaan, potut imevät sienen tavoin kaiken sen ihanan nesteen ja mausteet.

Jos haluat hurmata ja sulattaa vaikka jonkun miehen sydämen itelles tai vaikka tehdä vaikutuksen anoppiisi, niin kokeiles valmistaa ja tarjota niille näitä varsin simppeleitä perunoita, niin onnistut tavoitteissas aivan varmasti! Tai voit ainakin yrittää. ;) Vähintäänkin saat kaikkien masut tyytyväisiksi.

nahkahame 191


Valkosipuliset yrtti -Crisby perunat

Perunoita (pieniä, "Keltainen" tai "Punainen" pussukka)
1 oksa rosmariinia
3 oksaa timjamia
kanalientä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
1 tl merisuolaa (tai kosher-suolaa jos sitä löytyy, alkuperäisessä reseptissä oli käytetty sitä)
2 valkosipulinkynttä 
persiljaa











Jos sulla on korkea reunuksinen teflon paistinpannu tai kattila, niin hyvä, (mulla ei ollut) järjestä perunat sinne vieriviereen, ei päällekkäin. Lisää kanalientä sen verran, että potut ehkä just ja just peittyy, sekä lisää timjami, rosmariini, suola, oliiviöljy ja 2rkl voita. Kiehauta kuumassa lämpötilassa. Kun liemi kiehuu, alenna lämpötilaa keskitasolle ja lisää murskattu valkosipuli. Laita kansi päälle ja jätä pieni rako, jotta höyry pääsee kattilasta ulos. Keitä perunoita noin 20 minuuttia tai kunnes haarukka menee niistä helposti läpi.

nahkahame 116

Jos kaikki neste on haihtunut, niin lisää vielä noin desi kanalientä tai sen verran että perunoista peittyy noin 1/3 nesteestä tässä vaiheessa. Painele perunoita lusikalla varovasti "lättänöiksi", jotta niihin tulee pieniä halkeamia, näin neste pääsee imeytymään niihin paremmin. Kuumenna korkeassa lämpötilassa ja paista noin 12minuuttia kansi päällä, kunnes neste haihtuu. Käännä perunat ja lisää 1rkl voita. Litistele perunoita vielä lisää ja paista vielä muutama minuutti. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoile heti. 

nahkahame 200
nahkahame 137

Sitten vaan syömään!


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille. :)


10 kommenttia:

  1. Näyttääpä ja kuulostaapa kyllä herkullisilta!! Pitää ehdottomasti kokeilla :) Kiitos jakamisesta :*

    VastaaPoista
  2. Pitäisi tuo kanaliemi korvata jollain muulla liemellä, mutta kai se onnistuu. :)
    xoxo Mella

    VastaaPoista
  3. Se on crispy, ei crisby..

    VastaaPoista
  4. Oi nam, näyttääpä hyvälle! Pitää itsekin testata! :)

    VastaaPoista
  5. Kuuulostaa törkeen hyvältä. Pitää laittaa muistiin tää ohje. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...