lauantai 13. syyskuuta 2014

Lehtikaalipasta

Trendikästä lehtikaalia on hehkutettu superfoodina jo jonkin aikaa ympäriinsä, mutta minulle se on vielä ihan uusi juttu. Lehtikaali on kuulumma monikäyttöinen lehtivihannes ja se sisältää mm. kaksi kertaa enemmän c-vitamiinia kuin appelsiini, paljon rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Eilen päätin sitten viimein napata kaupasta lehtikaali-pussukan mukaani kotiin ja kokata sitä pastan kaveriksi. Ensimmäisen kerran lehtikaalia maistaessani totesin, a) se on hyvää ja rapeaa, b) se maistuu.. no terveelliselle! 

farkku 349
idpasta

Inspiroiduin tätä lehtikaalipastaa kokkailemaan Pirkan reseptilehtisessä vilahtaneen ohjeen innoittamana. Täysin orjallisesti en reseptiä kuitenkaan noudattanut, vaan hieman yksinkertaistin sitä tilanteeseen sopivaksi.

Tässä minun ohjeeni lehtikaalipastan tekoon:
noin 4 annosta

200-300g    tummaa spagettia
200g          lehtikaalia
1               punasipuli
2               valkosipulinkynttä
2rkl           oliiviöljyä
1 prk         Valio Kippari savujuusto ruokakermaa (voi korvata vaikka parmesaanijuustoraasteella)
pieni loraus valkoviinietikkaa
mozzarellajuustoa
suolaa ja pippuria

Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan. Huuhdo lehtikaalit ja leikkaa kaaleista veitsellä lehtiruodit, suikaloi lehdet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit, kuullota hetken aikaa. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaalin väri alkaa muuttua hieman tummemmaksi. Kaada joukkoon valkoviinietikka ja kerma, kiehauta nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota noin 1dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon. Lisää keitinliemi ja revi joukkoon mozzarellaa. Sekoita pasta, tarjoile. Jos jätit juustokerman pois, niin raasta pastan päälle parmesaanijuustoa. 


farkku 368


Nam,nam herkuttelemaan! Heh ite syötiin tuon pastan lisänä tuollaisia valmiiksi seesamipaneroituja kanafileitä, mitkä oli aasialaisittain maustettuja. Eivät mitenkään paras kombo keskenään, mutta molemmat oli sentään hyviä! Pasta oli älyttömän hyvä, kannattaa kokeilla. :)

Mitähän tästä lehtikaalista kokeilis seuraavaksi valmistaa? Ainakin lehtikaalisipsit on kokeiltava! Mitä te olette lehtikaalista kokkailleet? Onko tuttu juttu vai uusi tuttavuus? :)


4 kommenttia:

  1. Uusi tuttavuus täällä päin ! Voisinkin kokeilla tota pastaa joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen tehnyt lehtikaalisipsejä, ja sanompahan vaan että oli kyllä hyviä! Taisin pistää niihin liikaa suolaa, mutta muuten maistui kyllä oikeasti lähes normisipseille. Kanttii kyllä kokkeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niitä on kyllä pakko kokeilla, ovat varmasti sen vaivan arvoisia! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...