torstai 26. kesäkuuta 2014

Hyydytetty mansikkakakku

Lupailinkin tuossa juhannus-postauksessa jakaa teillekin tämän kesäisen mansikkakakun ohjeen ja tässäpä se nyt tulee! Leivoin tätä kakkua juhannuksen kunniaksi ja tämä tosiaankin sopii täydellisesti kruunaamaan kaikenlaiset kesäiset juhlat tai vaikka illanistujaiset. 

Kakun alkuperäinen resepti löytyy täältä, jota vähän sovelsin kaapista löytyvien aineksien mukaiseksi. Itse en käyttänyt ohjeen mukaisesti valmiiksi maustettuja rahkoja, vaan tavallista maitorahkaa ja mascarponejuustoa. Oikeastaan ensimmäinen kertani kun kokeilin leivonnassa mascarponejuustoa. Kerman, rahkan ja mascarponejuuston yhdistelmä oli kakussa ihanan pehmeä. Tässä mansikkakakussa on vaaleanpunainen mansikkakerros ja päällä raikkaanmakuinen vaalea sitruuna-valkosuklaakerros. Hempeät värit tekevät kakusta syötävän söpönnäköisen ja mansikkaviipaleet tuovat kakkuun kaunista koristeellisuutta. Eikö näytäkin ihanalta? Maistuu myös tosi hyvältä, kokeile vaikka!

juhannus 030
juhannus 047

Tässä minun soveltamani kakku-ohje alkuperäisestä reseptistä. En kyllä oikeastaan juurikaan mittaillut ainesosia, vaan melkein näppituntumalla kakun tekaisin, joten tässä ovat suurinpiirtein arviot ainesosien määristä. :)


Hyydytetty mansikkakakku

Pohja
200-250g     suklaakeksejä (itse käytin jotain Lidlin suklaatäytekeksejä)
50g             voisulaa
                  mansikoita

Mansikkakerros
6 kpl           liivatelehteä
noin 100g    mascarponejuustoa
n.100-150g  maitorahkaa
2,5dl           vispikermaa
5dl              mansikoita
                  sokeria oman maun mukaan, esim. noin 0,5-1dl
                  tilkka vettä

Vaalea sitruuna-valkosuklaakerros
6 kpl           liivatelehteä (5kpl voi riittää myös)
2dl              vispikermaa
100g           mascarponejuustoa
n. 100g       maitorahkaa 
1                sitruunan mehu
0,5dl           sokeria/tomusokeria
50-100g      valkosuklaata (itse käytin jotain Lidlin valkosuklaata, jossa oli mansikkahippuja)

Koristeeksi
suklaata ja mansikoita


1. Pyöräytä sekoittimella/murskaa keksit jauheeksi ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos käsin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.
2. Leikkaa mansikat näteiksi viipaleiksi ja lado ne vieriviereen tiukasti kakkuvuoan reunoille.
3. Valmista mansikkaseos. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja rahka, sekoita. Lisää seokseen mansikkakuutiot (voit halutessasi soseuttaa mansikat). Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos mansikkarahkaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat vaalean kerroksen.
4. Valmista vaalea kerros. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja sitruunanmehulla (muista jättää sitruunanmehua myös liivatteiden sulattamiseen). Sekoita joukkoon myös rahka, mascarpone ja sulatettu valkosuklaa. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehutilkkaan ja lisää seos rahkaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan mansikkakerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.
5. Koristele mansikoilla ja sulalla suklaalla.
juhannus 043

Kivoja leipomishetkiä! 

8 kommenttia:

  1. Näyttää niiiiin hyvältä! :)<3

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä ihan superhyvältä! Ja hitto vieköö miten kekseliäs kakkulapio! :D HAha, ei olisi itselleni tullut mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hahahah joo pakkohan se oli improvisoida kun ei ollut oikeaa kakkulapiota lähettyvillä! ;D Olen kyllä aina käyttänyt juustohöylää kakkulapiona ja hyvin se toimii. :D Pitäis vissiin ehkä joskus sellainen oikea kakkulapiokin hommata.. :D

      Poista
  3. oi nam!♥ jaksaisinpa itsekin väsäillä tuollaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on aika näppärä tekaista, ei muuta kuin leipomishommiin vain! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...