sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Täydellinen suklaakakku

Voi hyvänen aika, tässä se suklaakakun ohje viimein tulee, jonka lupasin täällä jakaa jo kauan aikaa sitten! Pahoittelen ohjeen viivästymistä. :) Tätä suklaakakkua tarjoilin synttäreilläni ja voin kyllä sanoa, että oli aivan taivaallisen hyvää suklaakakkua, vaikka itse sanonkin! Kakku on Sara La Fountain reseptin mukaan tehty, mutta täytteen ja kuorrutteen valmistin oman pääni mukaan. Alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä.

Vaikka tässä suklaakakkupohjassa ei ole käytetty "oikeaa" suklaata ollenkaan, niin on tämä silti todella suklainen ja aidon makuinen! Herkullisen suussasulava ja sopivan kostea. Ei varmasti parhainkaan suklaanystävä pety tätä kakkua maistaessaan, sen voin luvata. ;) Kaikenkaikkiaan resepti on nerokas ja kokeilemisen arvoinen, suosittelen rakkaudella! 

T. Suklaata rakastava



Suklaakakku

5dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2dl tummaa kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1,5dl öljyä
2tl vanilja-aromia (tai kuten itse käytin, vaniljasokeria)
2,5dl keitettyä vettä

Täyte: (vähän summilla tehty oman pään mukaan, tarkkoja määriä en muista)

noin 4-6dl vispikermaa
200g tummaa suklaata
tomusokeria (oman maun mukaan, ehkä noin 0,5dl)
vaniljasokeria (noin 2tl. voit tässä käyttää myös vanilja-aromia vaniljasokerin tilalla jos haluat)
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Kuorrutukseen:

kermavaahtoa

Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kananmunat, maito, öljy ja vanilja-aromi (tai vaniljasokeri) ja sekoita sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan. Sekoita joukkoon keitetty kuuma vesi. Huom, taikinan kuuluu olla todella ohutta! Jaa taikina kahteen tai kolmeen kakkupohjavuokaan. Paista noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Kokeile vielä cocktailtikulla, että taikina on kypsä. Voit  myös paistaa koko kakun yhdessä vuoassa kerralla kuten itse tein, mutta tällöin paistoaika on pidempi! Paistoaika noin 50min, mutta tarkistele toki välillä kakun kypsyyttä, minun heittämääni paistoaikaan ei välttämättä ole luottamista. ;)

Anna kakkupohjien jäähtyä, valmista sillä aikaa täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivalehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5minuutiksi.Vatkaa sähkövatkaimella kerma kulhossa ja mausta oman makusi mukaan tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada sula suklaa kermavaahdon joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tai puuhaarukalla tasaiseksi. Keitä tilkka vettä ja lisää lionneet liivatelehdet (purista liivatteista ensin vesi pois) kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos ohuena nauhana suklaakermavaahdon joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Seuraavaksi leikkaa kakku kerroksittain kolmeen osaan (jos siis paistoit yhden kokonaisen kakun). Laita täytettä kakkupohjien väliin ja lado kerrokset päällekkäin. Kuorruta kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla. Nauti!



Kivoja leipomishetkiä!

10 kommenttia:

  1. Great job! Looks very tasty!

    meruertberikova.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Oi mikä herkkuresepti, tämä(kin) lähtee kokeiluun! Kiitos Jozella ihanasta blogista, joka saa aina hyvälle tuulelle :) Susta jotenkin huokuu hyvä olo ja itsetunto ja se kannustaa varmasti monia tyttöjä olemaan sitä mitä he ovat - ulkoisesti ja sisäisesti. Oot upea, jatka samaan malliin! Hyvää kevättä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanaa palautetta, sait hymyn huulilleni, isokiitos! :) Mahtavaa kevättä sinullekin! :)

      Poista
  3. En tajua miten jotkut osaavat leipoa :DDD Mä saan jopa mokkapalat epäonnistumaan..... Nauttikaa mun puolesta tästä herkullisen näköisestä kakusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höööh voi ei, älä lannistu! :D Harjoittelet vain ahkerasti niin kyllä vielä joku kaunis päivä ne mokkapaltkin sulta luonnistuu! ;)

      Poista
  4. Nam! Tätä pitää kokeilla heti kun ruokavalio sen sallii!! :P

    VastaaPoista
  5. Good job! ♥
    http://paulandfashion.blogspot.co.at/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...