sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kiireettömän aamun aamupala

Mikäs onkaan ihanempaa kuin kiirreettömät, hitaat viikonloppuaamut ja herkullinen aamiainen, minkä eteen on nähty ihan pikkaisen enemmän vaivaa? Tällaisia aamuja ei varmasti voita mikään! Minusta on aivan ihanaa viikonloppuaamuisin tehdä jotain normaalista poikkeavaa aamupalaa vähän pidemmän kaavan kautta ja nautiskellen venyttää aamua oikein pitkään. 

Esimerkiksi viime viikonloppuna heti herättyäni sain yhtäkkiä innon kokkailla "englantilaista aamupalaa" ja blinejä! Ohjeet bongasin Valion ja Yhteishyvän ruokareseptilehtisistä, joita mulla on kasapäin kaapissa. Valmistus oli todella helppoa ja yllättävän nopeaa myöskin, englantilainen aamupalavuoka ja reilu kasa blinejä valmistui alle tunnissa, ehkä noin 40-45minuutissa. Ei paha! Sitä tulee yllättävän hyvälle tuulellekin kun aamupala näyttää kivalta ja kun tietää, että itse on sen eteen nähnyt vaivaa. :)

chic 022
chic 020

Tämä aamiaisvuoka luonnistui niistä näistä, mitä nyt kaapissa sattui olemaan. Tähän sopisi todella hyvin jotain mausteista makkaraa tai nakkeja, säilötyt pavut ja kokonaiset herkkusienet. Lisäksi voi tarjota paahtoleipää tai patonkia.

Englantilainen aamiaisvuoka
noin 4 annosta

noin 400g mausteista makkaraa tai vaikka prinssinakkeja (esim. braatvursti. itse käytin hirvimakkaraa)
2-4 tomaattia
4 kananmunaa
1-2 prk herkkusieniä ja papuja (minulla ei papuja ollut)
2rkl silputtua persiljaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
1/2 tl kuivattua oreganoa
2rkl öljyä

Voitele kevyesti uunivuoka. Nosta makkarat vuokaa ja tee niihin viiltoja, jos ovat kokonaisia (makkarat voi myös pilkkoa pienemmiksi). Lisää huuhdellut ja halkaistut tomaatit. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää ne vuokaan. Lisää myös valutetut herkkusienet. Riko kananmunat makkaroiden lomaan tai omaan nurkkaukseensa. Valuta hieman öljyä tomaateille ja pavuille. Mausta suolalla ja pippurilla tomaatit, herkkusienet ja kananmunat. Tomaateiden päälle ripottele vielä oreganoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes makkarat saavat kauniin värin ja kananmunat hyytyvät. Ripottele päälle silputtua persiljaa. Tarjoa rapeiden paahtoleipien tai patongin kanssa.

chic 009

Itse rakastan kaikenlaisia pannukakkuja ja lettuja, varsinkin tällaisia paksukoita! Nämä blinit on helppo paistaa kun taikinan koostumus on paksua, pysyvät hyvin kasassa ja kääntäminen onnistuu vaivatta. Blinejen paistamisessa onnistuu varmasti vähän kömpelömpikin leipuri, siitä olen aika varma! ;) Blinejä voi tarjota sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa, mutta tässä tapauksessa valmistin itse vain nopean ja kevyen makean täytteen. 

Pikablinit eli muhkeat rahkaletut
noin 20 kpl

3dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 muna
1 prk maitorahkaa (voi käyttää myös Valion valkoista maustettua rahkaa, mutta jätä siinä tapauksessa vaniljasokeri pois)
1-2rkl vaniljasokeria
2dl maitoa

paistamiseen margariinia tai voita

Makea rahkatäyte

1prk rahkaa
loraus maitoa
2 rkl sitruunanmehua
oman maun mukaan vaniljasokeria

lisäksi marjoja

Yhdistä kuivat aineet kulhossa, sekoita. Lisää muna, maito ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetkisenaikaa ennen paistamista. Voit sillä välin valmistaa letuille täytteet. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettuja. Tarjoa esim. maustetun rahkan ja marjojen kera. 

chic 037
chic 028

Tässäpä herkullinen idea sunnuntai-aamuun! :)

10 kommenttia:

  1. OOH looks good!! Pitääpäs oikeasti laittaa testiin. Täähän menis millä tahansa muullakin aterialla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin totta menisikin! :) Kannattaa kokeilla, niin helppoa valmistaa kun tuon vuoan voi vaan heittää uuniin niin siellä ne itekseen kypsyy ja samalla voi vaikka paistella noita lettusia. :)

      Poista
  2. Tarkoitatko noilla blineillä syrnikkejä? Sillä blineihin ei tule rahkaa ja ne kohotetaa hiivalla http://www.valio.fi/reseptit/blinit-4/ ja syrnikit on taas tommosia rahkalettuja joita teit http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25470-syrnikit-eli-rahkaletut-ja-vadelmahilloke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnetko itsesi tärkeäksi ?

      Poista
    2. Miksei bloggerissa voi tykätä kommenteista, olisin halunnu tykätä jälkimmäisen anonyymin kommentista :DD Mutta oli mitä oli noi letut, niin kyllä herahti vesi kielelle, ihanan kuohkeita! Ja mustikat+vanilja=♥

      Poista
    3. Ensimmäiselle anonyymille: en tarkoita näillä syrnikkejä, nämä ovat PIKAblinejä. :)

      Heheh, joo tykkää-napin voisi kyllä lainata blogeihinkin kommenttiboksiin. ;D Suosittelen kokeilemaan noita pikablinejä, ovat kyllä hyviä! :)

      Poista
  3. Herkullista!!! Noi muhkeat rahkaletut <3 On varmaan pakko alkaa ittekki kokkailemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne kyllä ovatkin, tosi hyviä! <3 Höpi kokkailemaan vaan! ;D

      Poista
  4. Oiii nam! Näyttää niin hyvältä! :p

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...