lauantai 11. tammikuuta 2014

Maailman paras juustokakku

Alkuviikosta Janne täytti 24-vuotta ja synttäreitä juhlistettiin sitten kakulla. Halusin kokeilla New Yorkin cheesecakea, jota olen kuullut paljon kehuttavan monessa paikassa. Oikeastaan tein samaa kakkua jo jouluna, mutta se ei onnistunut aivan odotetulla tavalla, täytemäärät olivat liian niukat suureen irtopohjavuokaani, jolloin siitä tuli liian ohut ja kaikenlisäksi paistoin sen huomaamattani väärässä lämpötilassa, heh. 

Mutta tämä kakku onnistui täydellisesti ja uskallan väittää, että se on maailman parasta juustokakkua! Ikinä en ole aikaisemmin maistanut parempaa juustokakkua kuin miltä tämä maistui ja paljon olen kyllä juustokakkuja tehnyt. Ite tykkään enemmän paistetuista juustokakuista kuin ei-paistetuista ja tässä oli ihan täydellinen rakenne ja koostumus. Yksinkertaiset ainekset, yksinkertaisen herkullista.



New York Cheesecake (ohjeen voi puolittaa jos on pienempi vuoka)

Pohja:

Puoli pakettia Digestive-keksejä
180g voita
2 tl kanelia

Täyte:

4 rs tuorejuustoa Philadelphia
1 dl ruokosokeria
4 kananmuna
6 rkl raastettua sitruunan kuorta (oman maun mukaan)
6 tl vaniljasokeria
2 prk (150g) ranskankermaa

Kuorrutus:

2 prk (150g) ranskankermaa
2 rkl ruokosokeria
4-6 tl sitruunanmehua

Kuumenna uuni 175°c. Murskaa keksit kaulimella muovipussissa, sulata voi, sekoita murut ja kaneli voihin. Painele seos vuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.


Vatkaa tuorejuustoa kulhossa kunnes se notkistuu, eli 1-3 min. Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Lisää massaan sitruunan kuori, vaniljasokeri ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada massa vuokaan ja paista n. 45 min uunin keskitasolla, käännä lämpö pois ja anna kakun paistua jälkilämmössä luukku hieman raollaan vielä tunti.
Jäähdytä kakku.

Valmista kuorrute. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Laita kelmu vuoan päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 


Kakun kanssa tarjosin myös mansikkakastiketta, joka sopi sen kanssa ihan täydellisesti. 

Mansikkakastike:

noin 1pss pakastemansikoita (400g)
sitruunanmehua
vettä
sokeria maun mukaan
(sitruunamehun ja veden tilalla voi käyttää myös esim. appelsiini mehua)

Ainekset sekoitetaan vaan keskenään tehosekoittimessa ja sitten se on valmista tarjoiltavaksi kakun kanssa. Nestettä ei kannata laittaa liikaa, kastike saa jäädä hieman paksuhkoksi.



Jannen äidin tekemä upea kukkakimppu ♥ Kukat ovat aina vaan niin ihania, voi että ne piristää arkea!


Ihanaa viikonloppua muruset!


5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...