keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Helppoa ja herkullista uuniruokaa

Huomentapäivää! Pakko jakaa teillekin kuvia meidän viimepäiväisistä herkkuruoista! Mää olen yleensä sellainen, että jos syön yhtenä päivänä jotain todella hyvää ruokaa, niin mää saatan tehdä sitä sitten heti seuraavana päivänä uudestaan ja syödä sitä monta päivää putkeen. Kunnes hoksaan kohta taas jonkun uuden lempiruoan. Tämän hetken lemppari on kylmäsavustettu lohi paistettuna! Oletteko koskaan kokeilleet valmistaa kylmäsavustettua lohta uunissa? Kannattaa kokeilla, se on aivan älyttömän hyvää! Ehkä jopa parempaa kuin tavallinen lohi. Se on vaan todella suolaista, joten ei kannata maustaa kalaa mitenkään. Toinen kans mitä rakastan, on bataattilohkot uunissa. Olen aina tykännyt bataatista hulluna ja voisin syödä sitä miten paljon vaan! Perunalohkoja uunissa meillä myöskin tehdää usein, ne on hyviä ja helppoja valmistaa. 

 

Kylmäsavustettua lohta ja perunalohkoja uunissa. Kalaa ei tarvitse maustaa, paistaminen uunissa 200-asteessa. Aikaa en ole kylläkään koskaan katsonut kellosta, mutta kalaa ei tarvitse todellakaan pitää kauaa uunissa, ehkä noin 10min! Perunat vaan kuoritaan ja lohkotaan. Sekoitetaan kulhossa perunoiden joukkoon rypsiöljy, suola, pippuri, murskattua valkosipulia ja jotain yrttiä (esim. rosmariinia tai tilliä). Perunat uunissa 200-asteessa ja noin 30-45min. Kalan ja perunoiden kanssa kermaviili-tillikastike, johon purkki kermaviilia, tilliä pilkottuna, suolaa, pippuria ja sitruunanmehua. (Janne taisi vielä sekaan pursottaa kurkkumajoneesiakin.)


Tässä samaa kylmäsavustettua lohta, bataattia ja punajuurta uunissa. Samalla kaavalla valmistetaan kuin perunalohkotkin. :) Mukavaa vaihtelua nuo punajuurilohkot!


Tässä samanlaisia perunalohkoja ja lihapullia. Lihapulliin ei olla käytetty ollenkaan kanamunaa eikä mitään jauhojakaan. Ovat siis pelkkää jauhelihaa. Minun mielestäni nämä jauhelihapullat ilman kananmunaa ja jauhoja ovat kuivempia kuin perinteisellä kaavalla valmistetut, mutta me kyllä tykätään näistä ja ovat sitäpaitsi kevyempiä. :) Jauhelihaan sekoitetaan mieleiset mausteet, esim. suola, pippuri, jauhelihamauste ja sambaoelik (chilitahna). Jauhelihasta pyöritellään pieniä pullia ja ne voi paistaa pannulla tai heittää perunoiden kanssa uuniin. Lihapullien kanssa on pannulla tehty kastike, joka on maustettua tomaattimurskaa. 

Minä tykkään tehdä noita peruna/bataattilohkoja kun ne on nopea lohkoa, maustaa ja heittää vaan uuniin. Samalla siinä valmistuu myös liha, kana tai kala ja kypsentymisen ajan voi keskittyä johonkin muuhun. Täydellistä laiskan kokin ruokaa. :)


Sitten vaan kokkailemaan, heippa! :)

14 kommenttia:

  1. Oiii, näitä juttuja on ihan pakko kokeilla asap :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä kermaviilikastike on kanssa: kermaviilipurkki, ihan vähän sinappia, etikkaa, sokeria ja suolaa, sekä tilliä ja valkosipulia. Kannattaa maistella mitenpaljon mitäkin laittaa ja ehdottomasti kannattaa testata! Ja lihapullia saa helposti tehtyä itse, kun laittaa 400g jauhelihaa, sipulikeittopussin, yhden munan ja kermaviilipurkin, sekoittaa vaan keskenään ja voi tehdä pullia, pihvejä tai vaikka lihamurekkeen. Tosi hyviä!! Nuokin näyttää hirmu hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon vinkeistä, kuulosta tosi hyvältä! :) Pitääpä joskus kyllä kokeilla! :)

      Poista
  3. Vitsit tää sun blogi on kyllä ehdottomasti mun lemppari tällä hetkellä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et kyllä arvaakaan miten paljon sun kommentti antaa voimaa tehdä tätä, kiitos!! :)

      Poista
  4. nice blog! stop by anytime :)
    xoxo Sienna
    www.fashionintheair.com

    p.s. My latest video post is all about how to pair Hunter wellingtons:
    http://www.fashionintheair.com/2013/11/3-ways-to-pair-hunter-wellington-boots.html

    VastaaPoista
  5. Just vedin rahkat naamaan ja mulle tuli nälkä ku näin nämä kuvat! :D Täytyykin kans tehä pitkästä aikaa uuniperunoita, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Miten hyvältä näyttää!! Mä en ookaan punajuurta vielä uuniin laittanutkaan, keittänyt vaan - testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu kannattaa kyllä testata uunissakin, toimii! :)

      Poista
  7. Näyttää kyllä hyviltä sapuskoilta! Pakko testata tuota lohta ja nuita punajuuria! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, suosittelen kyllä testaamaan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...