tiistai 26. marraskuuta 2013

DIY: Ripsienpidennykset kotona

Heei kaikille ja pahoittelut postauksen pienestä viivästymisestä! Mennään siis suoraan asiaan. :) Suurta kiinnostusta on aiheuttanut nämä itse laittamani "ripsienpidennykset" ja siitä kuinka ne tehdään. Olen viimeksi käynyt laitattamassa ihan "oikeat" ripsienpidennykset varmaan joskus pari vuotta sitten, eli aika pitkään olen pärjännyt tällaisilla kaupasta saatavilla ripsitupsuilla ja ihan itse laittamalla.(Heheh, ei siis tietenkään pari vuotta YHDILLÄ ja samoilla ripsitupsuilla!) Kätevää on turvautua itselaitettaviin ripsiin silloin, kun esim. haluaa säästää ripsihuollossa, tai ei raski käydä sellaisia kauneushoitolassa laitattamassa (maksaa monenmonta kymppiä), haluaa näyttävämmän silmämeikin vaikka juhliin tai muuten vaan piristystä katseeseen! 

Itse käytän ripsitupsuja lähes kaiken aikaan, mutta välillä saatan pitää niistä pikkutaukoja. Ripset eivät kuitenkaan pysy yhtä kauan hyvännäköisinä kuin oikeat ripsienpidennykset, mutta hyvin hoidettuna ainakin viikon tai pari. Itse meikkaan silmiä aika paljon ja käytän ripsissä myös ripsiväriä, mikä tietystikin huonontaa niiden kuntoa. Mutta jos meikkaa vähemmän ja välttelee ripsiväriä, eikä kastele/hankaa ripsiä, niin sillon toki varmasti pysyvätkin pidempään hyvännäköisinä. 

Yksi ripsitupsupaketti maksaa noin 5-8euroa mikä ei ole kyllä paha hinta ollenkaan. Yleensä ripsipaketeissa on mukana myös liima ja laittamiseen tarvitsee vain hyvät pinsetit. Käytän lähes aina kuvassakin näkyviä Depend Ripsitupsuja, joissa on myös yksittäisiä ripsiä mukana (Anttilasta). Stockmannilta saa myöskin hyvänlaatuisia ripsitupsupaketteja, joissa on pidempiä ripsiä. Laittaminenkin on helppoa, ainakin parin harjoittelukerran jälkeen! :)


Pakkauksessa on ylhäällä lyhyitä ja keskellä pitkiä ripsitupsuja ja alhaalla yksittäisiä ripsiä. Yleensä käytän kerralla koko paketin.

1. Puhdista silmämeikki. Puhtaaseen ripsientyveen ripsitupsut tarttuvat parhaiten.

2. Aloita pisimmistä ripsitupsuista. Irrota tupsu tyvestä varovaisesti pinseteillä.

3. Pieni määrä liimaa ripsitupsun tyveen riittää.

4. Aloita ulkonurkista. Kiinnitä ripsitupsu aivan omien ripsiesi tyveen. Yleensä laitan aina yhden ripsitupsun vuorotellen molempiin silmiin, näin molempiin silmiin tulee suurinpiirtein saman verran ripsiä. 

Noniin, siellä on ripset vähän säkkyrällä ja vinossa, oli aivan kauhia kiire tätä postausta kuvatessani, etten kerennyt vinossa olevia korjaamaan! Mutta ei se ole ollenkaan niin vakavaa jos jokunen menee vähän kenoon. :) Sen kun vain ottaa pilalle menneen pois ja laittaa uudestaan! 

5. Kun olet kiinnittänyt ripsitupsun tyveen, niin paina hellästi ripsen latvaa sormenpäälläsi tai pinseteillä parin sekunnin ajan, näin ripsi tarttuu paremmin tyveen kiinni.

Kannattaa laittaa pisimpiä ripsitupsuja ensin koko silmään harvakseltaan, esim. noin 5-6 ripsitupsua ja sitten aloittaa uusi kierros, jolloin laittaa taas pisimpiä ripsitupsuja "vapaina" oleviin koloihin!
Ensimmäinen kierros pisimpiä ripsitupsuja ja ripset ovat harvakseltaan. Sitten laitetaan tupsuja väleihin. Tällä tekniikalla mielestäni ripset on helppoa laittaa, eivätkä tupsut lähde niin helposti kaatuilemaan.

6. Pitkiä ripsitupsuja laitetaan niin paljon, että tyhjiä koloja ei enää näy. Lisätään lyhyitä ripsitupsuja sisänurkkiin ja muutenkin koko silmään, jos haluaa saada tuuhean näköiset ripset. 
7. Lopuksi lisätään joukkoon vielä yksittäisiä ripsiä täydentämään look. 


Ja näin näyttävät ripset ovat valmiit! Ripsiliima kyllä kuivuu nopeasti, se ei siis jää siniseksi vaan muuttuu kirkkaaksi. Oikeiden ripsienpidennysten ja itselaittamien väliltä ei välttämättä huomaa minkäänlaista eroa, jos vaan viitsii laittaa ripset huolella ja suoraan! Minulla nämä olisivat voineet mennä paremminkin, mutta aika oli hyvin rajallista, niin en kerennyt korjailemaan. Kannattaa välttää ripsien kastelua, ainakin kahtena ensimmäisenä päivänä, jos haluaa ripsien pysyvänä ehkä pidempäänkin.

Heheh, siellä varmastikin ripsien ammattilaiset kauhistelevat tätä jälkeäni ja tekniikkaani, mutta hyvin olen tällaisilla pärjännyt ja nämä pelastavat kyllä ainakin hätätilanteessa jos ei muuten! :) Aika ehaaania nämä kuvat, mutta toivottavasti oli jollekin jotain apua tästä!Onko siellä jo kokeiltu kaupan ripsitupsuja? Tai jos ei, niin meinaatko kokeilla? :)


43 kommenttia:

 1. Mää oon kans käyttänyt ripsitupsuja ja ovat kyllä huippu keksintö! (: Mulla vaan vähän mietityttää että miten ne sais just kestämään kauan kun tuntuu että pakostakin lähtevät melkeinpä heti varsinkin jos altistaa vedelle. :S

  Ja se on muuten yllättävän vaikeaa saaha se tupsu todella lähelle sitä ripsirajaa, mutta ei kuitenkaan kiinni omaan ripseen... :D Nimimerkillä kokemusta on, sillä kerranpas sitä lähti ripsiä ja oikeen kunnolla kun oli tupsut tarttuneet omiinkin ripsiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo mulla kans on kyllä lähtenyt vahingossa joskus omiakin ripsiä kun on tarttunut väärään kohtaan. :D Mutta pitää vaan yrittää keskittyä kunnolla siihen laittamiseen, niin onnistuu paremmin. :)

   Hmm, en tiedä saisko jostain jotain ihan kunnon liimaa, jotain ammattilaisten käyttämää? Jos niillä sais pysymään paremmin! :) Muuta en oikein minäkään keksi.

   Poista
  2. Pakko puuttua vaikka vanha keskustelu onkin :D Mutta itse käytän melkein kokoajan ripsitupsuja ja käytän essencen ripsitupsuja jossa tulee mukana hyvin pitävä ja riittoisa liima! Kestäisi ripet varmaan kuukaudenkin valehtelematta! Olen koittanut muitakin liimoja mutta essencen liima on taivaan lahja!

   Poista
 2. Onko toi permanent ripsiliimaa? Tai jos kestää niin pitkään :) itse käytän DUO:n vedenkestävää liimaa, mutta eivät kyllä todellakaan kestä viikkoa tai paria varsinkin jos pitää ripsareita/silmämeikkiä pestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole permanent-liimaa, mutta kumma kyllä ne pysyy ihan hyvin jos niihin ei kauheesti koske! :D Siis tottahan toki ne alkaa kyllä valitettavasti pikkuhiljaa repsottamaan ja irtoilemaan, että eivät ne välttämättä viikkoa tai pari kestä samannäköisinä. Mutta ainahan niitä voi korjailla. :)

   Poista
 3. Oi jes! Just tuli niin oikeeseen aikaan tämä kun olla ja voi! Itse oon pitäny nyt 2 vuotta ripsienpidennyksiä ja nyt uuden vuoden jälkee kynsin ja hampain luovun niistä, sillä välillä täytyy säästää niissäkin (huollot tosiaan maksaa aika mukavasti.) No anyway, ihanaa että laitoit tän niin täytyy ostaa jo valmiiksi kaappiin noita tupsuja ni pääsee sitte tesmailemaan! :-) Ja onko tuo liima hyvää ja pysyvää mikä tulee paketissa, vai ootko käyttäny muitakin? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kiva kuulla, että tästä oli sinulle hyötyä! :) Jos haluaa välillä säästää ripsihuolloissa, niin aina voi turvautua näihin. :) Tuo liima on ihan ok, en ole käyttänyt muita kuin mitä on paketissa samalla tullut. :)

   Poista
 4. Niiin hyvä postaus <3 Mulla on ihan vakkari ripsienpidennykset (huom. Tallinnassa reilusti halvempaa..) mutta esim kesällä käytin tätä tekniikkaa kun en viittinyt maksaa Suomen kammottavista huoltohinnoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Voi oispa täälläkin yhtä halpaa kuin siellä! :D

   Poista
 5. Jos käytät näiden kanssa vielä ripsaria ja muutakin meikkiä, niin miten ihmeessä saat muun meikin poistettua vahingoittamatta ripsitupsuja? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä sitä meikkiä kovin hyvin saakaan ilman, että vahingoittaisi niitä ripsiä. :/ Mutta jos haluaa tosissaan välttää vahingoittamasta niitä ripsiä, niin sitten pyyhkii silmämeikin varovaisesti pumpulipuikon avulla. :)

   Poista
 6. Kauan liimassa kestää kuivua? Ja tippuvatko ripset itsestään, itse oon käyttäny ripsenpidennyksiä noin 1,5 vuotta putkeen ja rahaa palaa aivan älyttömästi huoltoihin. Ois kiva kokeilla näitä irtotupsuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liima kuivuu ihan parissa minuutissa. Tippuvat kyllä itsestään tai liima silleen lähtee "löystymään". Kannattaa kyllä ihmeessä kokeilla irtoripsiä, niillä säästää pitkän pennin! :)

   Poista
 7. Vau, oon luullu että sulla on ihan oikeat ripsipidennykset! Ja yllätyin myös siitä miten kauniilta sun silmät näyttää myös ilman meikkiä <3 Yllätysten päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 :) Heheh, elämä on yllätyksiä täynnä! :D

   Poista
 8. Mä ostin ensimmäistä kertaa viimeksi Punanaamiosta jollain neljällä eurolla + opiskelija-ale. Ne oli kyl kaikki samanpituisia ja ruskean värisiä, mutta siihen hätään toimi. Pitääkin kokeilla tuota Dependiä seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa okei, ompoa kyllä ollut halpa sitten! :) Juu kannattaa kyllä kokeilla. :)

   Poista
 9. Tupsut siis liimataan ripsien yläpuolelle juurija juuri eikä itse ripseen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se täytyy yrittää kohdistaa siihen rajalle, mutta kyllä itsellänikin saattaa monestikin kiinnittyä omaan ripseen, mutta ei kait se niin vakavaa ole. Se liima on kuitenkin hellävaraisempaa, saa aika nätisti irroitettua ripsistä pois. :)

   Poista
 10. Mä oon käyttänyt samaa tekniikkaa jo vajaan vuoden verran. Mun asuinmaassa nuo ripsitupsut maksaa vain n. 3 euroa paketti ja yhellä paketilla pärjään yleensä n. 2-3 vkoa. Suomesta en ole myöskään löytänyt omaan makuuni tarpeeksi pitkiä ripsiä! Liimana käytän DUOa, jota voin ehdottomasti suositella! Olen lopettanut muun silmämeikin käytön lähes kokonaan (vain juhliin laitan kunnon maalaukset) koska nuo pitkät ripset ovat niin näyttävät :) Käytän joka aamu n. 3 minuuttia ripsien "huoltoon" eli harjaan ne läpi ja laittelen uusia pudonneiden tilalle, irrotan myös toisiinsa klimppiintyneet ripset ja laitan takaisin, tähän ei siis mee juurikaan enempää aikaa kuin ripsarin laittoon :) Multa kysellään ehkä kerran viikossa missä käyn laittamassa ripset, siis ihan tuntemattomat saattaa pysäyttää kadulla, kaupassa tms. ja aina saa ylpeänä kertoa että laitan ite ja seurata reaktioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, voin vaan kuvitella! :) Ompa kyllä halpoja ripsipaketteja siellä. Täytyypä joskus kokeilla sitä DUOa, jos sitä saa jostain täältä päin? :) Kyllä sitä voi itsekin saada mahtavan lopputuloksen aikaiseksi ilman ammattilaisia, jos vaan viittii vähän vaivautua, on se kyllä sen arvoista! :)

   Poista
  2. Joo, DUOn olen itseasiassa ostanut Suomesta. Ainakin Stockan MAC-piste myy sitä, mutta muistan nähneeni myös jossain muualla, ehkä Kicksissä..

   Poista
  3. punanaamio (ja varmaan muutkin naamioliikkeet) myy myös duo-liimaa!

   Poista
 11. Itse käytän noita samaisia tupsuja monesti kun teen baarimeikin :) Laitan kylläki eka ripsarin ja sitte satunnaisia tupsuja lähinnä silmien ulkonurkkiin. Ja ite aina liimailen miten sattuu (ripsiin kiinni) niin ei kyllä mitään kovin ripsiystävällistä touhua ole sitten kun sunnuntai-aamuisin kiskon irti noita tupsuja :D musta liima olis hyvä, ku tuo liima jää joskus näkyyn valkosena itelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin olen joskus tehnyt samalla tyylillä, silleen saa kyllä nopsaan näyttävän juhlameikin! :) Olen kokeillut joskus mustaa ripsiliimaa (en vaan muista mitä merkkiä), mutta aina on ollut jotenkin huonolaatuisempaa kuin tuo valkoinen liima.

   Poista
 12. Vaude, enpäs oo itse koskaan keksinyt käyttää ripsitupsuja vuorokautta pidempään. Oon aina ihnhonnut näitä omia lyhyitä ripsiä kun ripsipidennykset tuo heti sitä tyttömäisyyttä ja näyttävyyttä. Pari kuukautta oon harkinnut, että jos kävisin kosmetologilla laitattamassa extreme lashesit ja mitähän ne olikaan, noin 120 euron hintaluokkaa ja 2-4kk huoltovälit 70e! Oon aina luullut, että käytät niitä perus marketista saatavia irtoripsiä(tiedäthän, kokonaiset ripset, jotka kiinnitetään omiin ripsiin) mutta sähän näet oikein huolella vaivaa noiden ripsitupsujen kaa! On kyllä tosi hyvin laitettu niinkun ammattilainen olis laittanut. :) Ja kaiken lisäks näytttää noi ripsitupsut vaan aidommilta ja paremmilta kun ne kokonaiset irtoripet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, ompa kiva kuulla! :) Mikseipä sitä viitsisi nähdä sen verran vaivaa, että laittaa ripsensä ihan itse, kun siinä kerta säästääkin niin paljon, ne ripsitupsut on niin halpoja. :) Kokeile ihmeessä sinäkin! :)

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. oisko sulla jotain vinkkejä miten välttyä luomivärin tarttumista liimaan jos sitä laittaa ripsien jälkeen / päivä ripsien laiton jälkeen? Itellä kävi niin että laitoin vaaleaa luomiväriä päivä ripsien laiton jälkeen ja sen jälkeen liima näkyi rumasti valkoisena eikä millään meinannut saada puhdistettua, joten ainut keino oli ostaa uudet ripset. onko sulla kokemusta tällasesta ? :)

  diary-by-amanda.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on kyllä kans samanlaisia kokemuksia asiasta, se on aika tympeetä kun se luomiväri tarttuu ikävästi siihen liimaan ja lopputulos on aika karmee. :/ En ole keksinyt siihen vielä ratkaisua millä sen voisi estää...Hmm ehkä voisi kokeilla peittää ne ripset vaikka paperilla luomivärin laiton ajaksi? :)

   Poista
 15. Henrietta Mariaana5. syyskuuta 2014 klo 18.48

  moikka! löysin blogis ihan vahingossa kun googletin ripsitupsuja koska ajattelin vaihtaa merkkiä. olen siis itse harrastellut tätä samaa ja vuosia välillä taukoja pitäen. oli pakko kommentoida pikku vinkki millä saa pysyyn tupsut ainakin kuukauden:) nimittäin laita ens kerralla tupsut omiin ripsiin kiinni ja osta tekoripsien poistoaine. eli kun haluat ripset pois sun ei tarvitse repii omiakin ripsiä. mulla pysyy tämmöset omiin ripsiin laitetut 5 viikkoo ja pysyis varmaan kauemminkin mut ihan hygieniasyistä vaihdan välillä :D meikkikin on helpompi ottaa pois kun ei niin paljon tarvitse varoa ripsiä ! tohon luomiväri kysymykseen, jos tykkää intensiivisestä ja voimakkaasta väristä voi vähän kostuttaa luomivärisutia ennen levitystä ettei luomiväri pöllyä niin paljon ripsiin :) toki väriä tulee luomelle enemmän kun kuivana mutta itse tykkään vaaleistakin sävyistä niin että sitä väriä tulee enemmän. sulla on kiva blogi jään lueskelemaan sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon vinkeistäsi, täytyypä ehdottomasti näitä kokeilla ensi kerralla! :)

   Poista
 16. en ymmärrä kun eilen laitoin ripset duo liimalla, ja tänään aamulla kun heräsin niin toisessa silmässä ei ollut paljoa mitään.. En ymmärrä miten joku saa nämä pysymään vaikka viikonkin... :/ Help!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun liimaat nuita ripsitupsuja, niin paina hellästi sormenpäällä ripsiä omiin ripsiisi muutaman sekunnin ajan, jotta ne kiinnittyvät paremmin. :) Oletkohan unissasi sitten vahingossa hangannut ripsiäsi esim. tyynyyn tjn, en osaa sanoa. :/

   Poista
 17. Moikka! Tästä on nyt kulunut sen verran aikaa että voin kysyä, miten sulla on omat ripset jaksellu tän käytännön kanssa?:) Vai teetkö edes enää tällä tekniikalla? Pohdiskelen nyt tässä näitten tupsujen ja kestopidennyksen jatkamisen välillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Juu kyllä teen edelleen tällä tekniikalla ripseni. :) Ihan yhtälailla omat ripset kärsii näiden ripsitupsujenkin kanssa kuin kestopidennysten kanssa, jos näitä pitää jatkuvasti. Itsehän pidän lähes kaikenaikaa näitä, niin kyllähän se koittelee omien ripsien kuntoa. Mutta kyllä mää luulen, että on nämä silti vähän hellävaraisemmat. :)

   Poista
 18. mistä tiedän mitkä noista menee oikeanpuoliseen ja mitkä vasemmanpuoliseen silmään? :D sillä ku on kuulema väliä

  VastaaPoista
 19. Moi ! Mitä luulet et jos teen tällä tekniikalla kerran, vahingoittuuko omat ripset sekä kannattaako vain odottaa että kaikki lähtee poissa koska en todellakaan uskalla yksin alkaa irrottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että kerrasta omat ripset vahingoittuu, jos käyttää noita perus kaupasta saatavia liimoja. Tuut kyllä huomaamaan että ne lähtee aika helposti irti.😀

   Poista
  2. En usko että kerrasta omat ripset vahingoittuu, jos käyttää noita perus kaupasta saatavia liimoja. Tuut kyllä huomaamaan että ne lähtee aika helposti irti.😀

   Poista
 20. Löysin tän sun postauksen kun googlettelin ja päätin lähtee kokeilee. Äsken väänsin tupsut silmiin ja täytyy kyllä sanoa et ai mikä soppa! Oon sata varma et herään aamulla ripsien keskeltä. D:

  VastaaPoista
 21. Tietääkö kukaan voiko niitä ripsinauhoja käyttää longlasting kestoliimalla, ettei tarvitsisi joka ilta ottaa pois :D tupsujen laitto ei mulla onnistunut

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...