torstai 12. syyskuuta 2013

Terveellinen pizzapohja

Heippa!

Ajattelin pitkästä aikaa vinkata teille ruokareseptiä, vähän vaihtelua niille ainaisille asukuville. :) Joskus tekee mieli herkutella arjen keskellä jollain syntisen hyvällä herkkuruoalla, mutta mitäpä jos sen ei tarvitsisikaan olla niin "syntistä", vaan sallittua? Tällä pizzalla ainakin voi herkutella huoletta! Pizzapohja on kevyt, proteiinipitoinen ja myös todella hyvänmakuinen. Kaiken lisäksi vielä helppo ja nopea valmistaa! 

Bongailin muutamista eri blogeista vähän saman tyyppisiä pizzapohja-ohjeita, mutta alunperin sain idean Kaisan blogista ja tästä jännittävästä avokadolevitteestä pizzan päällä, jota halusin ehdottomasti kokeilla itsekin. Näytti niin erikoiselta, että en osannut kuvitella sen makua muuta kuin testaamalla. Pizzapohjien reseptiä päädyin hiukan muuntelemaan mieleisekseni. 


Hmm mitäs mää tähän laitoinkaan...

Terveellinen pizzapohja:

2 kananmunaa
2 rkl graham- tai ruisjauhoja
reilusti pakastepinaattia (sulatettuna tietenkin)
1/2-1 dl raejuustoa
noin 1/2 dl raastettua juustoa
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
(oreganoa)

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään sähkövatkaimella. Kätevästi saa pyöreitä pizzapohjia kun käyttää apuna irtopohjavuokia ja paistaa suoraan niillä! Esipaisto uunissa 250 asteessa noin 10-20min.

Tein kaksi pizzaa eri täytteillä, toisessa kokeilin avokadolevitettä ja toiseen laitoin ruokaisempia täytteitä. 

Avokadolevite: 

1 kypsä avokado
1 dl raejuustoa
sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria

Päälle:

1 toiselta puolelta paistettu kananmuna
rukolaa
merisuolaa
mustapippuria

Tällä täytteellä pizzaa ei tarvitse enää laittaa uuniin. 

Ruokaisampaan pizzaan täytteeksi laitoin:

kanaa
kalkkunanleikkeleitä (kana loppui kesken)
herkkusieniä
vihreää paprikaa
oliiveja
fetajuustoa
juustoa
oreganoa

Täytteiden kanssa vielä uuniin noin 5-10 min. Pohjalle myös laitoin itsetehtyn tomaattikastikkeen. Se syntyy helposti blendaamalla tuoreita tomaatteja, valkosipulia ja basilikaa. Maustaminen esim. suolalla, pippurilla, oreganolla ja chilillä. On tullut myös testattua pelkkä ketsuppikastike, silloin kun tomaatit ovat uupuneet kaapista, ja toimii ihan yhtä hyvin! Ketsupin olen vain maustanut samoilla mausteilla.



Avokadotäytteinen pizza sopii paremminkin brunssille. Maultaan ihanan raikas! Molemmat pizzat olivat kyllä herkullisia, mutta päivällisaikaan tuo enemmän pizzamaisempi pizza vie voiton. :)

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää todellla hyvältä! Täytyy varmaan kokeilla kun herkkunälkä iskee. :) En oo mikään pinaatin ystävä, joten osaatko sanoa kuinka paljon se maistuu pohjassa? Eihän sitä välttämättä muun täytteen seasta yksinään erota, mutta oon niin neuroottinen kun 'tiedän ett' sitä on siellä' :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään personal trainer-poikaystäväni ohjeilla pizzapohja näin:

      1 prk maitorahkaa
      noin 50 g kevytjuustoraastetta
      1 kokonainen kananmuna ja 1 kananmunanvalkuainen
      4 rkl kaurahiutaleita
      5 rkl ruisjauhoja
      1 tl leivinjauhetta

      Kaikki vaan sekaisin ja sitten uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Sen jälkeen otetaan pois, laitetaan mieleiset täytteet (mielellään tietysti melko terveelliset tyyliin ananasta, herkkusieniä, tonnikalaa ymsymsyms) ja pistetään uuniin vielä toiseksi 10 minuutiksi.

      Ajattelin jakaa tän tähän siks, että tässä ei sitä pinaattia ole ollenkaan :) Ja tälläkin ohjeella tulee oikeesti superhyvää pizzaa (mun mielestä pizzerian pizzat ei oo yhtään sen parempia), vaikka aluks olin epäileväinen!

      Poista
    2. Hei kiva ohje, tämä sopii mullekin paremmin. Kiitti ano :)
      Mutta herkullisen näköisiä ylemmätkin ovat!

      Poista
    3. Kiitos anonyymille ohjeen jakamisesta, täytyypä tuotakin pizzapohjaa kokeilla joskus! :)

      Mielestäni tässä pizzapohjassa pinaatin makua ei maista juuri lainkaan, kun on muita täytteitä mukana! Pinaatti on muutenkin aika miedon makuista. Eikä sitä pinaattia oo pakko pohjaan laittaa, sen voi ihan hyvin jättää pois! :) Itse vaan rakastan pinaattia, siksi yleensä laitankin sitä munakkaisiin yms. niin mielestäni se sopi tähänkin oikein hyvin. Antaa vaan pohjaan mukavasti mehevyyttä ja rakennetta. :)

      Poista
  2. Voii ei vähän liian myöhään tulin sun blogiin. Juur nimittäin pitsa uunissa. Olisi ollut kiva kokeilla tätä versiota. Ens kerralla sitten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hyvä syy tehdä uudestaan pitsaa pikimmiten! ;D

      Poista
  3. Oii, tää oli tosi kiva postaus! :3 Tykkäsin!


    ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Hei! Minäkin liityn tähän ketjuun syystä että onkohan tuossa ohjeessa jauhojen määrä oikein? Mulla tuli taikinasta jokseenkin löysää, muutoin suosittelen muillekin! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä pitäisi olla ihan oikein, mutta tästä on kyllä aikaa kun olen itse näitä viimeksi tehnyt, joten ihan tarkkaan en kyllä muista millaista se taikina oli. :D Mutta voithan toki kokeilla lisätä jauhoja pikkasen enemmän seuraavalla kerralla! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...