lauantai 23. helmikuuta 2013

Omatekoiset hampurilaiset

Tein yks päivä tällä viikolla omatekoisia hampurilaisia ja oli kyllä siis niin taivaallisen hyvää! Täytyy kyllä sanoa, että olivat parempia kuin pikaruokaloista saatuja, ainakin minun mielestäni. ;) Sämpylöitä en jaksanut ruveta leipomaan itse, joten ostin ne kätevästi kaupasta. Jauhelihapihvit on helppo tehdä itse, joten nämä hampurilaiset valmistuvat hyvinkin nopeasti. Ranskalaisten korvikkeena toimii paremmin kuin hyvin: kurkku- ja porkkanalohkot. 



Jauhelihapihvit

400g esim. naudanjauhelihaa (itse käytin hirvenjauhelihaa)
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
oreganoa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin (valkosipulinkynsi murskattuna). Pyörittele massasta sopivan kokoisia palloja ja painele ne pihvin muotoisiksi. Paista pannulla öljytilkan kera molemmin puolin. Paahda sämpylän puolikkaita molemmin puolin pannulla pari minuuttia.

Lisäksi hampurilaisten täytteeksi laitoin jääsalaattia, paistettua pekonia, tomaattia, suolakurkkua, sipulia, cheddarjuustoa, hampurilaismajoneesia ja ketsuppia. Namnam hyvää!


Ihanaa lauantai-iltaa teille! Mää rupean nyt katsomaan Putousta. :)

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...