torstai 25. lokakuuta 2012

Sushia

Moikka! :) Tänään tein illalla sushia ruoaksi, ostin Stockalta tuommosen valmispakkauksen, jossa on kaikki tarvittava mukana, lukuunottamatta niitä tuoreita varsinaisia täytteitä. Tossa on 4kpletta sushi noria, eli siis niitä merilevä-arkkeja, 2pss sushi riisiä, riisiviinietikkaa, wasabi tahnaa, japanilaista soijakastiketta, bambumatto ja kahet syömäpuikot. Noihin voi laittaa väliin esimerkiksi savustettua lohta tai kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä ja lisäksi vaikka kurkkua. Itse laitoin väliin kylmäsavustettua lohta, avokadoa, kurkkua ja paprikaa.

Eli siis riisi keitetään ohjeen mukaisesti ja sitten kun se on valmista niin sekoitetaan joukkoon riisiviinietikka ja annetaan jäähtyä.

 Sitten levitetään nori-arkille riisiä kostutetuilla sormilla (eli siis vedellä kostutetuilla :D), niin että tuonne yläpäähän jää semmoset noin 1,5cm tyhjää tilaa.

Sitten laitetaan täytteet tuohon alkupäähän noin pari senttiä reunasta.Täytettä ei tarvitse olla paljoa! 

 Sitten vaan pyöritetään rullaksi bambumaton avulla. :) Mulla aina käy niin, että siihen ensimmäiseen rullaan tulee kaikista eniten sitä riisiä ja sitten siitä tulee semmonen kunnon jööteri! :D Hyvä jos saa sen viimeisen rullan arkin ehkä just ja just peitettyä sillä riisillä, kun puoli kulhoa on siinä ensimmäisessä. :D


 Sit mä kokeilin tehdä tommosia kääntesiä nori-rullia, eli silleen, että se riisi tulee sen rullan päälle. Tossa vaiheessa kun riisi on levitetty arkin päälle, niin siihen voi ripotella vaikka seesaminsiemeniä päälle antamaan vähän näköä. Ja sitten tuorekelmua päälle ja keikautetaan rulla toisin päin. Mulla oli tässä kaksi bambumattoa, niin oli helppo vaan sitten keikauttaa sille toiselle. Jos joku ihmettelee, niin tuo kuva, jossa pyöritän tuota rullaa, niin on otettu siinä vaiheessa, kun teen tuommoista käänteistä sushirullaa. :) Eli ei siis tarvi olla kelmua noissa normaaleissa rullissa ettäs tiedätte!

 Tadaa! Eikö tullutkin hienoja? :) No aika rumia kylläkin, ainakin noista joissa on tuo riisi päällä, kun se riisi lähti rumasti irtoilemaan/murenemaan kun rupesin leikkaamaan paloiksi. Eli nyt ainakin tiedän seuraavalla kerralla, että se riisi pitää tiivistää siihen rullaan tosi hyvin, että se pysyy. Vai oisko teillä jotain vinkkejä miten niistä vois tulla nätimpiä? :) Mutta kyllä ne oli syötäväksi kelpaavia, hyviä oli!
 Ripottelin tuohon toiseen rullaan pellavansiemeniä päälle. En tiedä, ei niitä varmaan kuuluis ainakaan sushirulliin laittaa, mutta oon joskus nähnyt joissain rullissa joitain tummia siemeniä päällä, niin piti kokeilla! Varmaan ne on ihan vaan jotain tummia seesaminsiemeniä, mitä kuuluis laittaa. Mutta ei se haittaa! :)


Omnom!

Mulla on nyt tässä viimeaikoina pyörinyt mielessä vähän kaikenlaista muuta jännää, kuin tämä blogi, niin sen takia on nyt vähän jäänyt taka-alalle tänne postailu, mutta vain väliaikaisesti! :) Mutta toivottavasti se ei hirveästi haittaa! Postailen heti kun taas kerkeän. :) Mutta nyt meen nukkumaan, öitä! Ootte ihania!

7 kommenttia:

  1. Haluaisin hirveesti tehä susheja kotona, mutta musta tuntuu että ei välttämättä ihan onnistuis .. :D paljon toi paketti makso ?

    -Laura
    www.lauramariablog.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siis tosi hyvin onnistunu ainaki ulkonäöltä noi sun sushit ! :)

      Poista
    2. Kannattaa ihmeessä kokeilla, ei se niin vaikeaa ole kuin miltä saattaa vaikuttaa! :) Se on tosi hauskaa :D Tuo paketti maksoi jotain 9-10euron väliltä.

      Poista
  2. Kiitos hyvistä vinkeistä, itekin olisi tarkoitus tehdä sushia kotona!! :)
    Mietin vaan, että onks ton sushiRIISIN tekeminen kauheen vaikeeta, ku monet sanoo et se on tosi vaikee saada hyväks? ent onks toi kylmäsavustettu lohi mitä ne käyttää iha sushipaikoissaki? :D sellanen makee lohi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hauskaa, kannattaa kokeilla! :) Öö ei mun mielestä riisin keittäminen ollut mitenkään vaikeeta, en kyllä tiiä minkälaista sen pitäis olla, mulle se ei oo niin nuukaa :D Mutta kun ohjeen mukaan keittää niin mun mielestä tulee just passelia. Tuohon viimiseen kysymykseen en osaa vastata! :D

      Poista
  3. Looks yummy !
    I tagged you on my blog so i hope you'll do this tag ! keep up the good work !

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...